Monday, December 9, 2013

Как порното влияние върху сексуалността на жените


photo of Как порното влияние върху сексуалността на жените


Как гледането на порно оказва своето влияние върху сексуалността на жените, наистина ли дамите не обичат този вид филми... ето какво е мнението на сексолога и психоаналитика Катрин Блан:

photo of Как порното влияние върху сексуалността на женитеАко жените не харесват порно, това изобщо не е защото притежават някаква особена срамежливост. Върху нас са оказали влиянието си, с векове натрупвани етични норми, съгласно които откровенните изображения и изкавания на тема секс, са неприлични и недопустими. Но нежеланието да се гледат такива филми е поскоро не от срам (не става въпрос за тези, които все още нямат сексуален опит), а е особеност на женската гледна точка за сексуалноста и представата на жената за собствените й полови органи. Една от тяхната особеност е, е че те са скрити и винаги ще останат в сферата на тайната. Порно филмите, за разлика от еротичните, не оставят никакво място за намеци: всичко се показва детайлно, в ярка „хирургическа” светлина. Такива филми отговарят повече на сексуалната фантазия на мъжете, което напълно се обяснява, с това как са устроени техните полови органи, които могат да се видят и докоснат.

Освен това в порно филмите се въплащават и типично женски фантазии: воайорство, доминиране, подчинение... Гледайки порно филм, жената може да се идентифицира и с двата персонажа –с жената, подчиняваща се на сила и с мъжа, който прониква и покорява.

Понякога възбудата, която жените изпитват, когато гледат порно филми им помага да отделят сексуалната сфера от другите отношения с партньора. Наистина, има случаи, в които, придавайки огромно значение на чувствата, жената се оказва скована в секса, притеснява се да се наслади на телесната близост с любимия и да прояви силата на своето влечение. Това, което вижда на екрана наподобява желанията й и я разкрепостява. Няма смисъл да се сравняват различните начини за постигане на възбуда и да се търси, кой е най-ефективен. И мъжът и жената имат своите особености. Дори и да се движим по различни пътища, това не е пречка да се срещнем.


No comments:

Post a Comment